Sabtu, 23 Oktober 2010

give me some sunshine

video
saari umar hum
marmar ke jee liye
ek pal to ab humein
jeene do
jeeno do


na na na na
na na na naa
give me some sunshine
give me some rain
give me another chance
i wanna grow up once again


best tak lagu ni?
nisha tlng download untk ak,
thanks a lot sha.
maksud lagu ni
(seperti yg diberitahu oleh  nisha)
kita dilahirkan untuk mati,tapi pada masa yang sama, kita boleh hidup bersama.

jalan2....

assalamualaikumm.........

gatal plak tangan nak menaip.
pagi tadi baru je berlangsungnya hari sukan IPG Kampus Pulau Pinang,
tahun ni buat kat IPG je, jimat duit..(memang takde duit)..
semalam abis je kelas,terus naik bas ngan kawan ak pergi Penang Road
beli barang2 untk rmh sukan
letih sangat...
kalau nak shopping kat Penang Road,kena jalan la ckit..tapi berbaloila, sebab barang kat ctu murah
pastu pergi plak ngan orang Penang kan...bolehla tawar-menawar


sampai je kat Penang Road,kami naik bas free untk ke ke Padang Kota,
sebab takde bas direct dari Recsum ke Padang Kota..
pastu patah balik ke Penang Road...
perut dah berbunyi,so kenalah cari tempat nak makan..
taklah susah sangat nak cari kedai makan kat ctu..
jalan ckit je, nampakla REstoran Line Clear..
restoran ni agak tersorok ke dalam..
so,kenalah masuk dalam..
takde aircond.open air..tapi ada kipasla...
sampai je kat ctu, aku "keblurran".
sebab tuan kedai cakap dalam bahasa Tamil.tapi ni restoran mamakla..
tiba2 kawan ak gelak,
ooo..patutla,Nisha faham apa yg diorang ckp.

pastu kami order nasi putih ngan ayam goreng,kuah campur..harganya RM 5.40.
agak berbaloi,sebab ayam dia besar dan rasa dia punya rempah...
pastu kawan ak order cendol.dan ak order ABC.RM 2.00 setiap satu..
cendol dia sedap...ABC tu o.k.la..
nisha ckp ABC kat ctu paling famous.tuan punya ABC tu sepupu mak dia..
pastu ak sempat tngk kat dinding kedai tu...rupanya kedai ni memang famous..sabab ramai jugak orng2 famous yg dah datang makan kat ctu..
antaranya, jehan miskin, raja azura,dan ramai lagi...(ak pun dah tak ingat)..

pastu pergila Mydin nak beli bunga mangga,
selesai beli brng kat Mydin, jalan lagi pergi ke Kamdar nak beli kain nak buat kain rentang..
jalan punya jalan ...ahhh zohor, lupa plak bila dah shopping nih.cepat2 kami jalan pergi ke masjid.
jarak antara kedai dengan masjid2 agak jauhla..
sebab tula kami terpaksa pergi beli brang dulu barulah solat...


sebenarnya ak dah lama nak makan nasi kandar kat Restoran Kapitan,,
tapi tak berkesempatan lagi.
takpelah, lgpun ak kat Penang ni 4 thn lagi.masih ada masa lagi nak jalan2.
plan sblm raya lagi.
tapi tak pernah menjadi.
biasalah...manusia hanya mampu merancang, tapi ALLAH yang menentukan.