Selasa, 29 Mac 2011

jersi dulu.....

assalamualaikum w.b.t.

bismillahirrahmanirrahim..

dua tiga hari ni selalu hujan je dekat penang ni..alhamdulillah rahmat drpad Allah S.W.T..bila dah hujan katil memang amt menggoda jiwa.terlena dua tiga jam...dapat messge dari k.ama"ari ni latihan rumah sukan dibatalkan".itulah yang aku tunggu2.

bangun2, buka lappy...apalagi fb...skrng ni memang ak kena bukak selalu fb.fb dah jadi satu medium menyampaikan maklumat dalam kelas ak..siap ade group lagi.sms ni bazir kredit..kata diorang...kalau tak bukak sehari memang akan ketinggalanla jawabnya...(memang menambahkan statik pengguna fb kat malaysia paling ramai antara negara2 lain)

ak tiba2 plak terbuka wall friends kat fb nih..(friends, tp tak kenai pown)
ade la link    http://syazwanadzhar.blogspot.com/2011/03/sungguh-saya-cemburu.html
bace entry dia...sangat terasa.sebab mcm ade kaitan je dengan diri neh.
rasanye ramai juga yang ade perasaan mcm tu.bkn tuan punya blog sahaja.
iman naik dan turun,itulah manusia.tapi kita perlu istiqamah agar tidak terus jatuh menjunam dan menjahanamkan diri.
berbalik kepada diri ini..sepanjang 20 tahun ak melayari hidup dan memegang tittle sebagai seorang hambaNYa,usia remajalah paling mencabar imanku.walaupun ak telah diberi didikn agama sjak dari tadika lagi..namun iman tidak dapat diwarisi.ia perlu dicari.seusai ak di sekolah menengah dulu, mindaku hanyalah terarah kepad pepriksaan semata2.subjek agama yg dipelajari hanyalah untuk peperiksaan semata2,memang exam oriented betull...(dah tersasarr dr tjk sbnr)

pastu bukalah link kawan2 mase maahad dulu..fuhh cayalah..semua hebat2.
medic, engineering,audiologi.......maahad terbeklah....rindu pulak mase pakai tudung labuh kat maahad dulu.

berbalik pada tudung labuh,mase kat sekolah dulu memang ak pakai.
rase selesa,selamat, tenang, perangai pun terjaga.tp, bila dah masuk ipt nih, susah ak nak pakai tudung labuh ni.mungkin kat cni yg pakai tudung labuh boleh dikira ngan jari.namun, semangat untuk menutup aurat dengan sempurna memang ade.tp, memerlukan sedikit keberanian untuk melangkah setapak kehadapan.

insya-Allah,inginku sarung kembali jersi yang telah lama ku tinggalkan itu.skrng ni, ak hanya mampu mengistiqamahkan diri untuk menutup aurat dengan sempurna.dugaan ade di mana2,tapi semuanya bergantung pada kita bagaimana untuk menghadapinya.beruntunglah kepada sesiape yng telah berjaya menyarung jersi itu.ak tabik.tp, mesti diiringi dengan budi pekerti yang elok.
bukannye ape, berdasarkan pemerhatian aku, msyrkt akan memberi berpandangan baik pada mereka yg bertudung labuh ni.tp, manusia tidak sempurna.ak boleh terima.tp, kebanyakan rakan2ku agak sukar sedikit.itulah yg ak selalu perbetulkan,memang susah..sabab diorang dah nampak dan alaminya sendiri.

ape yang penting istiqamah,slow2.tapi perlu ada satu aras untuk dituju.membaca blog islamikni banyak menggetarkan jiwaku, meronta2 mencari sesuatu yang pasti.kadang2 mutiara jernih sering jatuh menjunam dari menara klcc tanpa ku sedari.ak ni bukannya pandai nak bermain kata, membina ayat berbunga2,sekadar luahan rasa yang meruntun jiwa.


Selasa, 22 Mac 2011

keputusan spm 2011

asssalamualaikum..
kepada semua pelajar yang akan ambik result spm esok...semoga tabah dan terima seadanya result yng korang dapat.
kepada yang kurang berjaya..takpe..jangan sedih dan mudah putus asa..mungkin bukan rezeki adik-adik.
kepada yang berjaya, tahniah diucapkan dan jangan lupa terutamanya kepada ALLAH S.W.T. tidak lupa juga pada guru-guru yang telah banyak membantu korang..
rebutlah segala peluang yang ada sementara korang masih mud
kalau tak tahu nak pilih kos yang sesuai, tanyalah cikgu atau orang yang berpengalaman.


sekian...

Isnin, 14 Mac 2011

testing2......

yew saje nak menulis

entry testing jew nih..
alamat blog ak dah tukar..
kalau dulu http://helinar-sicikgusains.blogspot.com
skrng...http://helinarkryxera.blogspot.com.

tp tak tahu camne..

suka hati..........

video


Cry On My Shoulder lyrics

If the hero never comes to you
If you need someone you're feeling blue
If you're away from love and you're alone
If you call your friends and nobody's home
You can run away but you can't hide
Through a storm and through a lonely night
Then I show you there's a destiny
The best things in life
They're free

Chorus:

But if you wanna cry
Cry on my shoulder
If you need someone who cares for you
If you're feeling sad your heart gets colder
Yes I show you what real love can do

If your sky is grey oh let me know
There's a place in heaven where we'll go
If heaven is a million years away
Oh just call me and I make your day
When the nights are getting cold and blue
When the days are getting hard for you
I will always stay here by your side
I promise you I'll never hide

Repeat chorus

What real love can do
What love can do
What real love can do
What love can do
What real love can do
What love can do


"senang nyew ak buat n3...
c&p.."
pastikan internet laju...
layennnnnnnnnn...

Jumaat, 4 Mac 2011

saya ingin meletakkan 10 kepingan plumbum kat muka saya

bismillahirrahmanirrahim..
alhamdulillah ALLAH memberi kekuatan kepada diri ini untuk menaip entry kali ini..

sudah lama saya tidak mengupdate entry..
semester ini memang agak sibuk..walaupun kelas ckit je, tapi assignment memang banyak..
asalnye memang malas nak update, tapi rasanye ade sesuatu yang terbuku dhati untuk diluahkan,....

kelas saya nak keluar ari ahad ni, tapi saya tak boleh nak join..
honestly, i really2 want to go..although without ama2202rms and asfarinad...macam sem2 yang sebelum ni...

tapi harap kawan2 yg terbaca entry ini dapat memahami..
saya berasa sangat3 down pada saat, dan ketika ini,
kawan2 pergi sana nak enjoy, merapatkan ukhwah, release tension and so on,
tapi kalau saya pergi dan tidak dapat melakukan semua itu..so, what's the point i should go there,.....
kalau "the period boy" nak bengkeng2, i dont mind...he deserve for it

tidak semua penyakit ade penawarnya..
tidak semua soalan ade jawapannye...
dan tidak semua perasaan boleh diluahkan..

semoga ALLAH memberi kekuatan pada diri ini..amiiin















p/s: penggunaan "saya" adalah tanda saya sedang sedih...